Contactlenzen

Contactlenzen
Contactlenzen hebben ten opzichte van een bril enkele voordelen. Ze zakken niet af, knellen niet achter de oren of op de neus en zijn praktisch onzichtbaar. Bovendien kun je met goed aangepaste contactlenzen net zo scherp zien als met een bril. Er zitten ook nadelen aan lenzen, zoals het wennen en het leren omgaan met de lenzen.

Zachte lenzen
Zachte lenzen zijn zeer comfortabel. Ze nemen traanvocht op en zijn zeer flexibel. Ze draperen over het hoornvlies heen, tot op het oogwit. Hierdoor bewegen ze weinig en merk je amper dat je ze in hebt. Er zijn daglenzen, weeklenzen, maandlenzen, kwartaallenzen en halfjaarlenzen. Miedema levert in elke categorie meerdere merken en typen lenzen.

Harde zuurstofdoorlatende lenzen
Harde zuurstofdoorlatende lenzen zijn een stuk duurzamer dan zachte lenzen. Over het algemeen gaan ze 2 tot 4 jaar mee. Harde lenzen zijn een stuk kleiner dan zachte lenzen en bewegen daardoor meer over het hoornvlies. Een nadeel is dat je er meer aan moet wennen, omdat je ze meer voelt. Bovendien hou je meer last van stofjes in je oog. Er zijn laag-zuurstof doorlatende lenzen, ‘gewoon’ zuurstof doorlatende lenzen en hoog tot superhoog zuurstof doorlatende lenzen. Hoe hoger de zuurstof doorlaatbaarheid, hoe korter de levensduur maar ook hoe gezonder de lens is voor het oog.

Nachtlenzen
Lenzen dragen 's nachts om overdag, zonder bril of lenzen, scherp te zien! Het lijkt een vreemde combinatie, maar het werkt echt, overigens alleen voor bijziende mensen (met min-glazen) tot ongeveer -4.50. Het aanpassen van nachtlenzen is een zeer precies werkje. Allereerst mag de klant gedurende minimaal drie weken geen (half)harde, of gedurende één dag geen zachte, lenzen dragen. Bovendien moet er vaker een lenscontrole plaatsvinden in het begin.

Permanent Wear (dag en nacht) lenzen
Een paar zachte lenzen inzetten, en er een maand niet naar omkijken! De lenzen worden dag en nacht gedragen. Deze speciale, super hoog zuurstof doorlatende zachte (comfortabele) lenzen zijn geschikt om een hele maand dag en nacht gedragen te worden.

Aanpassen
Een contactlens drijft in en op het traanvocht dat op je oog zit. Omdat je oog zeer gevoelig is, en ook makkelijk beschadigd kan worden, moet de pasvorm van de lens zo optimaal mogelijk op je oog worden aangepast. Dit is een precies werkje, waarbij speciale apparatuur nodig is. Bovendien moet de aanpasser weten waar hij op moet letten. Reeds bestaande afwijkingen of beschadigingen, traanvochtsamenstelling en hoeveelheid, oogsterkte en oogvorm, werk en woon omstandigheden, hobby’s, sporten, medicijngebruik, oogziekten uit het verleden of in de familie, speciale wensen van de klant, enzovoorts. Alleen dan kan de juiste contactlens geadviseerd worden.

Miedema oogzorg past meer dan 40 jaar alle soorten lenzen aan. Met steeds als belangrijkste drijfveer, lenzen te leveren die de ogen niet kwetsen.

Lenscontrole
Een contactlens oefent meer invloed uit op een oog dan een bril. Soms kan dit voor problemen zorgen, zelfs zonder dan de lensdrager er weet van heeft. Het is daarom noodzakelijk om de ogen en lenzen regelmatig te laten controleren door een vakbekwame contactlensspecialist. Indien u uw lenzen koopt bij Miedema, dan krijgt u elk half jaar een oproep hiervoor. De specialist controleert de gezondheid van het oog, kijkt of de sterkte nog wel goed is en beoordeelt de conditie van de lens. Desgewenst geeft hij u tips of aanvullende instructies.

Specialisaties
Bij Miedema wordt nog écht aangepast door vakbekwame mensen die de vereiste apparatuur onder handbereik hebben, en de tijd nemen om zaken goed op een rijtje te zetten. Hiermee wordt het scala aan lenzen die succesvol aangepast kunnen worden veel groter. Bij Miedema merken we de laatste jaren een toename van de wat moeilijker aanpassingen, mensen met bijzondere ogen waar extra tijd en moeite voor genomen moet worden. Deze mensen blijken niet altijd 'welkom' te zijn bij andere, vaak grote landelijke ketenbedrijven. Onze filosofie gaat niet uit van snel en makkelijk, maar van goed en tevreden, waardoor lensen veel langer klant bij ons blijven. Als je 120 jaar bestaat hoef je niet elke dag metéén te scoren . . .

Serieus met contactlenzen
Bij Miedema worden contactlenzen alleen geleverd in combinatie met de aanpassing, instructie en oogcontrole die veilig en probleemloos lensdragen waarborgen. Contactlenzen moeten goed aangepast worden aan de vorm van het oog en de samenstelling van het traanvocht. Tevens spelen persoonlijke woon en werk omstandigheden en de wensen van de klant een rol. Het is dus belangrijk dat er een serieuze aanpassing en een deskundig advies wordt gegeven. Miedema maakt gebruik van de aller-modernste apparatuur waarmee een zeer exacte contactlensaanpassing mogelijk is.

LensLease
Bij Miedema kunt u kiezen voor het LensLease systeem, waarbij u een overeenkomst sluit zodat het aanschafbedrag in maandelijkse termijnen automatisch wordt geïncasseerd. Op die manier spreidt u de kosten van contactlensdragen over een langere periode uit, zonder dat u extra kosten maakt. Maar natuurlijk kunt u ook gewoon betalen. Bij Miedema wordt u elk half jaar automatisch opgeroepen voor oog en lens controle.

Specialiteiten
Miedema past al meer dan 40 jaar contactlenzen aan. Door de instelling binnen het bedrijf dat het geen kwaad kan extra je best te doen, ook voor de moeilijker gevallen, is een ruime ervaring ontstaan in het aanpassen en begeleiden van de specialere contactlenzen. Zo passen wij verschillende soorten zachte en harde lenzen aan, niet gebaseerd op wat één vaste leverancier te bieden heeft, maar uit een breed scala aan leveranciers, elk met hun specifieke eigenschappen.

Lenzen met twee krommingen, twee of meer afvlakkingscurves, kwadrant-specifieke lenzen, lenzen met zowel op de achterkant als op de voorkant een cilinder, lenzen met een leesdeel waarbij we kunnen kiezen uit een scala aan leesdeel vormen, of een combinatie van alle hierboven genoemde zaken. Voor een prijslijst zijn dergelijke combinaties een probleem. Want welke combinatie heeft u nodig en hoe berekent u de uiteindelijke prijs ? Wij raden u om ten allen tijden een prijs op maat te laten berekenen door een van onze specialisten.

Klik hier voor uitgebreide informatie over ooglaseren.

  • cazal
  • dutz
  • Rodenstock
  • Roman-Rothschild
  • Xavier Garcia
  • Porsche DesignLogo
  • outspoken black copy 1024x367

Volg ons op Facebook 

We zijn sociale mensen. Volg ons en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates,
nieuwe brillen en speciale aanbiedingen.

Contactinformatie

Openingstijden

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag t/m vrijdag 9:30-18:00
  • Zaterdag 9:30-17:00