Informatie voor beeldschermgebuikers

beeldschermbrilVanaf ongeveer het 40ste  levensjaar ontstaan problemen met het zien nabij. Voor het lezen wordt dan een leesbril voorgeschreven.

Door het gebruik van een beeldscherm ontstaan andere oogklachten dan bij normaal lezen. De oorzaak is de veelal grotere afstand tussen ogen en monitor, de houding, reflecties en dergelijke.

Een standaard leesbril is afgestemd op 35 tot 45 cm. Een grotere afstand (monitor) lukt soms ook wel maar daarvoor moeten de ogen zich dan instellen. Als dit langer achter elkaar gedaan moet worden dan vermoeit dit de ogen, met allerlei klachten tot gevolg. Vermoeide ogen, drukkend gevoel bij de ogen, hoofdpijn of wazig zien.

De beeldschermgebruiker compenseert dit soms door zijn houding aan te passen. Men gaat voorover buigen en dichter bij het scherm zitten. Alle maatregelen ter voorkoming van RSI door middel van werkplekaanpassing worden hiermee teniet gedaan.


beeldschermbril_img_0buroglas0

Standaard leesbril

Het comfortabele scherpzicht gebied (geel) en het kortdurend tolerabel gebied (bruin) zijn welliswaar breed, wat prettig is bij het lezen nabij, maar niet diep. De afstand tot de monitor is te groot.


Scherp zicht van 35 tot 45 cm (afhankelijk van brilrecept)Prijs : Montuur inclusief optisch zuivere, ontspiegelde en geharde kunststof glazen en deskundige oogmeting €179,=
beeldschermbril_img_1buroglas_kort_2

Standaard beeldschermbril

Dit is de meest gekozen oplossing. De meeste gebruikers die voornamelijk beeldschermwerk doen kunnen hiermee prima uit de voeten. Toetsenbord, monitor en leeswerk kunnen met één bril scherp worden waargenomen zonder de zithouding aan te hoeven passen.

Scherp zicht van 40 tot 80 cm.

Prijs : Montuur inclusief optisch zuivere, ontspiegelde en geharde kunststof glazen, met extra bescherming tegen beeldschermstraling en extra beelscherm werkafstand, inclusief deskundige oogmeting € 349,=
beeldschermbril_img_2buroglas_pc_2

Breedbeeld beeldschermbril

De beste oplossing. Zonder hoofdbewegingen de gehele monitor overzien. Door geavanceerde slijptechnieken is het tolerantiegebied groter waardoor het kijken nog comfortabeler is.

Scherp zicht van 40 tot 90 cm.


Prijs : Montuur inclusief optisch zuivere, ontspiegelde en geharde kunststof glazen, met extra bescherming tegen beeldschermstraling en extra beelscherm werkafstand, inclusief deskundige oogmeting € 349,=
beeldschermbril_img_3kantoorglas_2

Kantoor / indoorbril

Vooral geschikt voor receptiewerk en bij kantoorwerk waarbij, naast beeldschermgebruik, ook wat grotere afstanden van belang zijn. Zoals meekijken bij andere mensen (over de schouder meekijken).

Scherp zicht van 40cm tot 2 meter.

Prijs : Montuur inclusief optisch zuivere, ontspiegelde en geharde kunststof glazen, met extra bescherming tegen beeldschermstraling en extra beelscherm werkafstand, inclusief deskundige oogmeting €349,=
beeldschermbril_img_4multiglas_2

Multifocale bril

Met een multifocale bril is scherp zicht op alle afstanden mogelijk. De breedte voor nabij is echter beperkt, waardoor dit type bril niet geschikt is voor mensen die voornamelijk beeldscherm werk doen. Buitendienst medewerkers die af en toe even achter de monitor zitten, en zowel moeten kunnen lezen, beeldschermwerken als autorijden (enz.) hebben echter wel baat bij een multifocale bril.

Scherp zicht van 40cm tot grote afstand.

Prijs : Montuur inclusief optisch zuivere, ontspiegelde en geharde kunststof glazen met extra beelscherm afstand en deskundige oogmeting, vanaf €528,=

ARBO wetgeving
Om onnodige klachten te voorkomen is er wetgeving met betrekking tot beeldschermbrillen en het voorkomen van RSI gerelateerde klachten. Hierbij moet gedacht worden aan bepaalde eisen waaraan de (beeldscherm)werkplek moet voldoen. Beeldschermbrillen moeten, indien nodig, door de werkgever ter beschikking worden gesteld aan werknemers die gemiddeld meer dan twee uur per dag beeldschermwerk verrichten. De arbo (milieu) coordinator van de werkgever controleert doorgaans de werkplek en laat het aanmeten van de beeldschermbril over aan de opticien.

Miedema Oogzorg

Miedema Oogzorg levert professionele beelschermbrillen. Het aanpassen van een beeldschermbril is maatwerk, waarbij rekening gehouden moet worden met de dagelijkse werkzaamheden, de houding / lichaamsbouw, de afstand(en), de oogsterkte en dergelijke. Naast goede kwaliteit glazen, moet ook het montuur van goede kwaliteit zijn. De werkgever verstrekt meestal eens per drie jaar een beeldschermbril, dus ook het montuur moet een tijdje meekunnen. Bovendien is pasvorm (knellen/afzakken) belangrijk.

Een goed aangepaste beeldschermbril helpt oogklachten en ziekteverzuim te voorkomen en verhoogt de productiviteit.

  • cazal
  • dutz
  • Rodenstock
  • Roman-Rothschild
  • Xavier Garcia
  • Porsche DesignLogo
  • outspoken black copy 1024x367

Volg ons op Facebook 

We zijn sociale mensen. Volg ons en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates,
nieuwe brillen en speciale aanbiedingen.

Contactinformatie

Openingstijden

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag t/m vrijdag 9:30-18:00
  • Zaterdag 9:30-17:00